Спорт и рекреација

Спорт и рекреација

Кавадарци, град во срцето на Македонија, пружа одлични можност за рекреација. Околината е богата со природни убавини и виногради, создавајќи идеални услови за активности на отворено. Езерото Тиквеш, сместено во близина, привлекува риболовци и љубители на водни спортови. Пешачењето или возењето на велосипеди низ планинските стази и селата во регионот откриваат автентични пејзажи и традиционални куќи. Оваа област е идеална за сите кои бараат спој на природа, рекреација и културно искуство.

 • Велосипедско-пешачка патека

  Кеј на реката „Луда Мара“

  Велосипедско-пешачката патека од с.Ваташа до Моклиште, која со доизградбата на кејот на реката Луда Мара го поврзува и самиот град со месноста Мокл

 • Градски Парк ,,Љупчо Шкартов”

  ул. Дисанска, Кавадарци

  Најубавиот дел на градот за рекреација и дишење на чист воздух е градскиот парк ,,Љупчо Шкартов” кој претставува природен филтер за чист воздух во

 • Градски Стадион Кавадарци

  Градски Парк „Љупчо Шкартов“

  Кавадарци е познат спортски град со долга и богата историја на спортот.

 • Кеј на реката Луда Мара

  Кеј на реката „Луда Мара“

  Проектот за “Реконструкција на регулирано речно корито на река Луда Мара, со партерно и урбано уредување”, се реализира во соработка со Вардарскиот

 • Орле Патеки

  с.Мрежичко
  Планинарската патека врв Орле се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото езеро. Атрактивна патека со средно-тешка тежина.
 • Парк на револуцијата

  Градски Парк „Љупчо Шкартов“

  Во близина на центарот на градот се наоѓа Паркот на револуцијата кој датира од крајот на 50-тите години од 20 век (1958/9година) кој во 2020 година

 • Скејт парк

  Спортски центар - Јасмин

  Во Кавадарци е изграден скејт парк за екстремни спортови со седум елементи со цел  воведување на нов спорт во градот како и подобрување на тур

 • Спортски комплекс Јасмин

  Ул. 29 Ноември 5-Б, Кавадарци

  Спортскиот комплекс Јасмин се состои од спортска сала, спортско игралиште, тениски игралишта кои зимно време се адаптира во лизгалиште и деловен пр