Тиквешки гроздобер

16.10.2023
Производството на грозје и вино во овој крај има длабоки корени. Античките Македонци и старите Римјани виновата лоза ја одгледувале со голема љубов и умешност, за што сведочат бројните археолошки артефакти, пронајдени во овој крај.

Старт-ап Програма за Туристички Иновации

24.07.2023
Дали сте готови да ги трансформирате индустриите за патување, туризам и угостителство? Тогаш ова е Вашата шанса! Центарот за развој на Вардарски плански регион објавува повик за иновативни тимови, кои имаат старт-ап идеи или прототипи во областа на туризмот.