Винарии

Винарии

Винариите во Кавадарци, создаваат извонредни вина, ги олицетворуваат вековните традиции на регионот. Под влијание на погодната клима и богатото земјиште, кавадаречките вина се одликуваат по својата балансираност и квалитет. Винопроизводителите внимателно ги одбираат најдобрите сорти винова лоза и ги користат модерни техники за производство. Локалните винарии, како вистински уметници, го ткаат историскиот пат на Македонската винска традиција. Вкусовите од кавадаречките вина не само ќе ве освежат, туку и ќе ви понудат вистинско искуство на македонската винска култура.

 • Винарија “Јаковлевски”

  ул. 4-ти Јули бр.16, Кавадарци

  Семејната винарија “Јаковлевски”  е совршено место каде можете да уживате  со чаша квалитетно домашно вино.

 • Винарската визба „Тиквеш“

  ул. 8-ми Септември бр. 5, 1430 Kавадарци

  Винарската визба „Тиквеш“ претставува бренд по кој град Кавадарци е познат како во регионот така и на светско ниво.

 • Семејна Винарија Клинчаров

  Пионерска бр. 1, Кавадарци

  Семејната винарија “Клинчаров” ги исполнува сите неопходни услови за производство на квалитетно вино и ракија.