Винарија “Јаковлевски”

Винарија “Јаковлевски”

Семејната винарија “Јаковлевски”  е совршено место каде можете да уживате  со чаша квалитетно домашно вино. Винаријата произведува вино на традиционален начин и располага со капацитет од  10.000 литри.  Прекрасно место за оние кои сакаат да ги пробаат македонските автохтони сорти вина: Вранец, Станушина, Белан, Темјаника и други. Винарија Јаковлевски ќе ви овозможи да ги цените повеќе домашните вина од Тиквешкиот регион и да уживате во еден од трите пакети на дегустација кои ги нуди.

Пакет 1:  10 Евра- дегустација на минимум 3 вина

Пакет 2:  15 Евра – дегустација на минимум 3 вина со македонска традиционална храна

Пакет 3: 20 Евра – дегустација на минимум 3 вина, богата македонска традиционална храна и гратис вино од винаријата.

Има капацитет за прием на максимум 15 гости.

Контакт лице
Горан Јаковлевски
Телефон
ул. 4-ти Јули бр.16, Кавадарци
Галерија