Градски Стадион Кавадарци

Градски Стадион Кавадарци

Кавадарци е познат спортски град со долга и богата историја на спортот. Градскиот стадион Кавадарци е фудбалски стадион кој датира од 1948 година и има капацитет од 4.000 гледачи. Првиот натпревар на стадионот бил одигран на 19 март 1950 година.  Во 2019 година е направена целосна реконструкција на Градскиот стадионот кој што ги задоволува сите светски стандарди. 

Градски Парк „Љупчо Шкартов“
Галерија