Слаткарница „Палма“

Слаткарница „Палма“

Градот Кавадарци може слободно да се гордее со својот бренд Слаткарница „Палма“. Имено оваа слаткарница повеќе од 100 години претставува белег на градот како единствено место каде се произведувале слаткарски производи.

Генерации наназад пораснале со слаткарските производи од слаткарница „Палма“. Традицијата и тајните во производството на слаткарски производи  се пренесува од генерации на генерации со што денеска на ова место можат да се вкусат слаткарски производи чие потекло датира од пред 100 години.

Телефон
ул. Илинденска 34, Кавадарци